Peste 75.000 de participanți la Bucurie în Mișcare România 2018  

Peste 75.000 de participanți la Bucurie în Mișcare România 2018  

Programul Asociației 11even a ajuns la cea de a VII-a ediție și a fost susținut și anul acesta de Kaufland România

 

Peste 75.000 de oameni s-au bucurat în mișcare anul acesta între 5 mai – 10 iunie în cadrul celor 12 festivaluri Bucurie în Mișcare. Cele 12 orașe cuprinse în cadrul campaniei naționale Bucurie în Mișcare 2018, proiect al Asociației 11even, susținut de Kaufland România, au fost: Roman, Timișoara, Baia Mare, Râmnicu Vâlcea, Deva, Satu Mare, Slatina, Galați, Craiova, Ploiești, Bacău și Arad.

În parcurile sau piețele centrale din cele 12 orașe au fost amenajate terenuri de mini-fotbal, streetball, trasee de ski pe asfalt, terenuri de tenis cu piciorul, badminton, volei, zone de mișcare pentru copii, s-au amplasat panouri de escaladă și scene pentru demonstrații și alte momente interactive. Printre cei care au răspuns pozitiv invitației organizatorilor de-a se implica în promovarea mișcării s-au numărat handbalistele Carmen Șelaru și Florentina Stanciu, câștigătoare ale Cupei EHF anul acesta, precum și fostele atlete Mihaela Neacșu, Claudia Ștef și Petra Videan Iacob, reprezentante ale României în cadrul Jocurilor Olimpice. O echipă de 1000 de voluntari a contribuit la extraordinara organizare a evenimentelor de anul acesta.

În fiecare eveniment au avut loc demonstrații oferite de cele peste 300 de cluburi sportive locale, trupe de dans, instructori de fitness, aerobic, cycling, arte marțiale, zumba, Tae Bo, Khai Bo, Jumper, Burn&Pump și multe altele. Peste 1000 de iubitori de kangoo jumps au luat parte la sesiunile speciale oferite de Kangoo Jumps România. Crosurile Bucurie în Mișcare au strâns și anul acesta mii de participanți de toate vârstele. Recordul a fost atins în Craiova, unde peste 750 de copii, adolescenți și adulți s-au întrecut pe traseul propus de organizatori.

“Înca o ediție Bucurie in Miscare terminată cu brio, încă un eveniment încheiat cu lacrimi de bucurie! Trag linie la acest wekeend și îmi râde sufletul de fericire de ceea ce am putut face noi pentru oamenii din jurul nostru și pentru sănătatea noastră! Mii de oameni s-au distrat alături de noi la cel mai frumos festival! Emoții, putere, lacrimi, râsete, suflete încărcate cu energie pozitivă pentru un an întreg, oameni minunați… cam acestea au fost ingredientele pentru rețeta Bucuriei în Mișcare! Mulțumesc, mulțumesc, mulțumesc!” (Marius Marian – voluntar, Râmnicu Vâlcea)

Cu ocazia ediției din acest an, alegerea orașelor gazdă pentru evenimentele Bucurie În Mișcare s-a realizat în urma competiției naționale “Alege mișcarea azi”, competiție în care au fost angrenați iubitori de mișcare din 24 de orașe. Participanții au impresionat atât prin numărul mare de postări pe Facebook și Instagram, cât și prin diversitatea activităților sportive pe care le-au practicat. Astfel, peste 10.000 de postări care au surprins bucuria mișcării au fost validate până la finalul celor 15 zile de competiție.

“Începând cu acest an am adus o nouă abordare în cadrul campaniei naționale Bucurie în Mișcare România. Astfel, alegerea celor 12 orașe gazdă ale evenimentelor noastre a fost decisă de oamenii din comunitate. Mii de oameni au răspuns apelului nostru – Alege mișcarea azi – iar comunitățile cu cei mai mulți iubitori de mișcare au adus puncte și în final includerea orașului lor în lista de orașe gazdă ale evenimentelor Bucurie în Mișcare. Suntem siguri că efortul lor a fost răsplătit pe deplin, pentru că toate cele 12 evenimente care au urmat au fost senzaționale. Vreau să mulțumesc echipelor de organizare locale și celor 1.000 de voluntari care au depus un efort uriaș pentru ca și anul acesta campania noastră să se desfășoare la cel mai înalt nivel.” (Ovidiu Neamțu, inițiator Bucurie în Mișcare România)

Programul “Bucurie în Mișcare” revine în această toamnă cu 3 evenimente care vor avea loc în Cluj-Napoca (15-16 septembrie), Turda (22 septembrie) și Alba Iulia (29-30 septembrie). În cadrul evenimentului din orașul Marii Uniri, cu ocazia Centenarului, organizatorii pregătesc realizarea unui Record Mondial Guinness, urmând ca prin contribuția a peste 8500 de participanți să fie realizată cea mai mare cifră 100 formată din oameni.

Mai multe detalii despre proiectul Bucurie în Mișcare pot fi obținute accesând pagina oficială sau https://www.facebook.com/BucurieInMiscareRomania.

Despre programul Bucurie în Mișcare România 

Bucurie in Mișcare este un proiect de promovare a sportului și mișcării în comunitate, demarat de Asociația 11even în anul 2012. De atunci și până în prezent, proiectul a fost implementat în peste 30 de orașe din România și 4 orașe din Republica Moldova, reunind zeci de mii de participanți. Bucurie în Mișcare este un spațiu care integrează idei de jocuri și metode simple de a face mișcare, menite să-i ajute pe participanți să se inspire și să aleagă mișcarea zi de zi, într-o lume invadată de tehnologie. Bucurie în Mișcare își propune să aducă împreună copii și părinții, tineri care împărtășesc aceleași pasiuni, într-un eveniment viu, extrem de ofertant.

Acest proiect vizează educatia copiilor si tinerilor prin mișcare, joaca și diferite activități meșteșugărești în aer liber, fiind o alternativă la folosirea tehnologiei. Urmărim să responsabilizăm familia cu privire la importanța mișcării în aer liber, a jocurilor și a sportului în diferitele sale forme și să canalizăm tânăra generație spre a deveni modele de urmat din perspectiva abordării unui stil de viață sănătos.