1000 de motive să alegi mișcarea

1000 de motive să alegi mișcarea

În 2019, Bucurie în Mișcare își asumă rolul de a promova mișcarea nu doar la oraș, ci și la țară, unde nu există facilități pentru practicarea sportului, nu au loc evenimente care să promoveze mișcarea, nu sunt oameni care să ofere exemple de integrare a mișcării într-un stil de viață sănătos. Astfel, cu ajutorul Ministerului Educației Naționale și Kaufland Romania, vrem să promovăm misiunea programului Bucurie în Mișcare în cât mai multe din cele peste 3.000 de școli din mediul rural și să aducem la evenimentele Bucurie în Mișcare din vară în jur de 1.000 de copii care să se bucure de festival.

În plus, anul acesta extindem la 32 numărul orașelor pe care le provocăm să participe în competiția pentru găzduirea festivalului Bucurie în Mișcare (față de 24 anul trecut). Competiția este construită în jurul mesajului „Hai în pauza de mișcare”, cu scopul de a atrage atenția asupra nevoii de mișcare ca soluție pentru stresul vieții de zi cu zi. Estimăm, astfel, că mesajul nostru va ajunge la peste 150.000 de oameni.  

„Hai în pauza de mișcare!” se desfășoară între 5 și 15 martie și se adresează persoanelor, organizațiilor și entităților preocupate de sport și de un stil de viață sănătos care își doresc să aducă în orașul lor festivalul Bucurie în Mișcare.

Orașele care intră anul acesta în competiție sunt: Arad, Craiova, Galați, Iași, Timișoara, Brașov, Ploiești, Cluj-Napoca, Bacău, Drobeta-Turnu Severin, Târgu Mureș, Satu Mare, Râmnicu Vâlcea, Baia Mare, Sibiu, Suceava, Alba Iulia, Reșița, Deva, Roman, Slatina, Bistrița, Vaslui, Târgoviște, Orăștie, Fălticeni, Câmpina, Alexandria, Mediaș, Sighetu Marmației, Lugoj, Turda.

La final vom alege 12 orașe în care vom duce Festivalul Bucurie în Mișcare, în perioada mai-iunie 2019.