Căutăm 1000 de copii din mediul rural pentru festivalul Bucurie în Mișcare!

Căutăm 1000 de copii din mediul rural pentru festivalul Bucurie în Mișcare!

Bucurie în Mișcare, program care promovează mișcarea pentru un stil de viață sănătos printr-o serie de evenimente de două zile organizate în mai multe orașe, își îndreaptă atenția și către copiii din mediul rural, unde nu există atât de multe facilități pentru practicarea sportului și nu au loc evenimente care să promoveze mișcarea.

Obiectivul nostru este de a oferi unui număr de aproximativ 1.000 de copii din mediul rural șansa de a participa la un astfel de eveniment într-unul din orașele în care ajunge Bucurie în Mișcare: Timișoara (4-5 mai), Craiova (11-12 mai), Roman (11-12 mai), Galați (18-19 mai), Arad (18-19 mai), Râmnicu Vâlcea (25-26 mai), Reșița (1-2 iunie), Târgoviște (1-2 iunie), Bacău (8-9 iunie), Satu Mare (8-9 iunie) Sighetu Marmației (15-16 iunie) și Alexandria (15-16 iunie).

În competiție se poate înscrie orice școală din mediul rural care poate trimite la festival minim 20 de elevi (unitățile de învățământ învecinate pot aplica împreună, dacă individual nu îndeplinesc numărul necesar de potențiali participanți).

Înscrierea școlilor se va face printr-un un videoclip de maxim un minut care să arate copii făcând diverse tipuri de mișcare la școală și o scurtă motivație prin care un învățător/profesor își asumă responsabilitatea pentru înscrierea elevilor în competiție și, ulterior, pentru participarea lor la festival. Aplicațiile câștigătoare vor fi alese de un juriu format din personalități care și-au adus contribuția la dezvoltarea sportului în România și care le oferă copiilor și tinerilor un exemplu de reușită în viață datorită sportului. Participarea va fi programată la cel mai apropiat festival.

„Am fost alături de Bucurie în Mișcare de la prima ediție, este un eveniment pe care îl prețuim pentru că aduce împreună comunitatea și promovează un stil de viață sănătos. Cu atât mai mult ne bucurăm că anul acesta, prin programul „Fă mișcare în pauza mare”, toți copiii, indiferent de posibilități, vor putea să se alăture evenimentelor din cele 12 orașe câștigătoare”, a declarat Anna Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România.

Împreună cu partenerii noștri din fiecare oraș, propunem la festivalurile Bucurie în Mișcare multiple activități interactive: demonstrații din diverse ramuri sportive, dansuri, majorete și fitness, terenuri de basket și mini-fotbal, tenis de masă, tir cu arcul, fun basketball, fotbal target, ski pe asfalt/iarba, fun tenis, slow biking, mini-alergare, tenis cu piciorul, badminton, volei etc. Anul acesta vom organiza în premieră demonstrații de aikido, mulțumită unui parteneriat cu Federația Română de Aikido Aikikai, dar și deja tradiționalele clase de fitness pe ghete de sărituri, mulțumită parteneriatului pe care-l avem cu Kinga Sebestyen, fondatoarea comunității Kangoo Jumps Romania. Cea mai importantă noutate a lui 2019 este că oferim părinților posibilitatea de a testa talentul și înclinația copiilor lor către un anume sport, mulțumită metodologiei Sport Analytik, care va fi aplicată pentru prima dată în România la scară largă la evenimentele noastre.

Intrarea la festivalurile Bucurie în Mișcare este liberă pentru toți cei care doresc să se bucure de sport și să trăiască sănătos! În 2018 au participat la evenimentele Bucurie în Mișcare peste 75.000 de oameni.