Războinica Beatrice se pune în slujba sportului

Războinica Beatrice se pune în slujba sportului

Beatrice Olaru a făcut senzație în cel de-al doilea sezon al competiției Exatlon, când, în finală, a reușit o performanță mai bună decât a colegului său războinic Alin Andronic. Întrebată, la momentul respectiv, ce va face cu premiul câștigat – 100.000 de euro – Beatrice a mărturisit că nu și-a făcut planuri pentru, pentru că nu s-a gândit niciodată la bani, pe parcursul competiției. „Îmi doresc foarte mult să inspir copii, tineri. Îmi doresc să-i fac să înţeleagă că sportul trebuie să facă parte din viaţa lor. Nu facem sport doar ca să arătăm bine, facem sport ca să fim sănătoşi. Îmi doresc ca tânăra generaţie să conștientizeze asta, mai ales că trăim nişte vremuri în care tehnologia pur şi simplu ne ţine legaţi de mâini şi de picioare şi uităm să ne mişcăm. Îmi doresc foarte mult să investesc în nişte proiecte care să scoată copiii la sport şi să facă sport de plăcere. Cred că în direcţia asta vor fi investiţi banii pentru că asta am făcut toată viaţa şi asta iubesc cel mai mult şi cred că asta voi face cu ei!”, a spus ea.

Bucurie în Mișcare i-a oferit o primă ocazie de a-i inspira pe copii să facă mișcare, în calitate de ambasador al competiției „Fă mișcare în pauza mare!”, prin care vrem să aducem la festivalurile noastre 1000 de copii din mediul rural. Iar Beatrice a fost extrem de încântată să se implice alături de noi în această poveste.

Cine este Beatrice și ce a învățat ea cu ajutorul sportului?

Beatrice a făcut timp de 12 ani handbal, „un sport frumos de echipă, dar destul de dur pentru o fată”. Oricum, poate spune că face sport de când se știe – a intrat pentru prima dată într-o sală de sport la cinci ani, de mână cu mama sa. „Îi voi mulțumi toată viața mamei mele pentru că mi-a îndrumat pașii spre sportul de performanță, pentru că viața de sportiv m-a disciplinat. Programul antrenamentelor, alimentația și odihna, elemente cheie în succesul oricărui sportiv, au reprezentat elemente fundamentale în formarea mea ca om și ca profesionist”, spune Beatrice.

Copilăria și adolescența i-au fost foarte bine organizate, nu avea niciodată timp de pierdut, pentru că, pe lângă școală avea antrenamente, deplasări și cantonamente. Sportul de performanță a călit-o și a responsabilizat-o. „M-a făcut să fiu răspunzătoare pentru acțiunile mele și să realizez faptul că uneori o greșeală nu mă costă doar pe mine, ci poate costa o întreagă echipă”. Pe lângă spiritul de echipă, sportul de performanță a învățat-o și lecția fair-play-ului: „mulți dintre adversarii mei de pe teren mi-au devenit prieteni, tocmai pentru că am știut mereu să le apreciez și să le respect munca”.

Ca trainer de fitness, Beatrice face acum echipă alături de clienții și colaboratorii săi, pe care îi sprijină și alături de care simte satisfacțiile muncii sale. „Reușitele celor din jurul meu au reprezentat mereu o reală sursă de inspirație și motivație. Noi, cei din lumea fitnessului, avem nevoie constantă de motivație și inspirație pentru a putea, la rândul nostru, să ne sprijinim clienții”.

Beatrice are câteva principii clare care o ghidează în această profesie. „Indiferent de notorietatea sa, un personal trainer, instructor de aerobic, sau nutriționist nu trebuie să reprezinte în percepția publicului larg un magician care va transforma radical și peste noapte corpul și viața clienților. Activitatea de sportiv mi-a demonstrat că doar consecvența și consistența te ajută să îți îndeplinești obiectivele”.

Sportul a ajutat-o pe Beatrice să se descopere, să știe cine este și ce poate; a învățat-o să fie corectă și să ceară mereu mai mult și mai bine de la ea însăși. „Am învățat că doar educându-te poți adopta un stil de viață prin care trupul și spiritul tău să fie împlinite și liniștite”.

Beatrice spune despre ea că este pasionată și fericită cu ceea ce face, pentru să sportul îi curge „pur și simplu prin vene”. Consideră că pentru o viață de calitate până la adânci bătrâneți este nevoie și de o nutriție inteligentă și de atenție pentru refacere. Crezul său este simplu, dar foarte înțelept: „Numai dacă avem grijă de noi în primul rând, o să putem avea grijă de cei dragi cât mai mult timp”.