Handbal pentru disciplină, încredere și motivație

Handbal pentru disciplină, încredere și motivație

„Sportul m-a ajutat să fiu mai disciplinată, mai încrezătoare și să am o motivație extraordinară de a face lucrurile foarte bine. Invit toți copiii să facă sport, în primul rând pentru a fi sănătoși, dar și pentru a-și descoperi noi oportunități de a reuși în viață”. Așa sună mesajul prin care handbalista Tereza Ludmila Pâslaru îi invită pe juniorii romașcani la Festivalul Bucurie în Mișcare Roman (11-12 mai 2019), unde susține, duminică, 12 mai, între orele 14-15.00, un atelier de inițiere în handbal.

Cunoscuta portăriță romașcană a naționalei de handbal a început jocul pe terenul cu patru semicercuri în clasa a cincea. În clasa a șaptea a debutat în campionatul național organizat de Federația Română de Handbal. La o înălțime de 1,81 metri și o anvergură a brațelor de 1,90 metri, părea predestinată pentru postul de portar.  În sezonul ’96-’97 a avut un progres fantastic, fiind desemnată și cel mai bun portar din seria Moldovei la juniori III. Imediat ce a ajuns la juniori II, a fost selecționată în lotul național de perspectivă, iar în 2000 juca deja la Fibrex Săvinești, în prima ligă, la seniori.

În 1999, Tereza a devenit campioană europeană cu naționala de junioare și în 2000 a reconfirmat printr-o încă o medalie de aur, la europenele de tineret. În perioada senioratului a jucat la Silcotub Zalău, Oltchim Râmnicu Vâlcea și în naționala mare.

Medaliată cu argint la Campionatul Mondial din 2005 de la Sankt Petersburg, Tereza a ținut mereu la calitate și performanță, reflectate prin rezultate, inclusiv în 2013, când a câștigat Campionatul și Cupa Serbiei cu Zajecar. În același an a revenit la Roman și a jucat la HCM până s-a accidentat la genunchiul drept. A fost nevoită să se lase de handbal, pentru că nu i-a reușit operația, dar a devenit profesor la Liceul cu Program Sportiv Roman, unde împărtășește copiilor cunoștințele sale.

Palmares:

Locul 2 la CM Rusia 2005, Locul 1 la CE de tineret din Franța, Locul 1 la CE de junioare din Germania, Locul 1 la CE Universitar din Spania, De 7 ori câștigătoare a Ligii Naționale Române, De 3 ori câștigătoare a Cupei României, De 2 ori câștigătoare a Ligii Naționale din Serbia, De 2 ori câștigătoare a Cupei Serbiei, Câștigătoare a Cup Winners’Cup 2007, Câștigătoare a SuperCupei Romaniei 2007 – prima ediție, Câștigătoare a Champions Trophy – prima ediție.

Echipe la care a jucat:

CSS Roman , FibrexNylon Săvinești, HC Zalău, CS Oltchim Râmnicu-Vâlcea, RK Zaječar, HCM Roman.