Nu avem nicio scuză: flotările se pot face oriunde

Nu avem nicio scuză: flotările se pot face oriunde

„Pentru mine <<Mens sana in corpore sano>> este un mod de viață. Sportul este o combinație reușită între suflet și trup. Îi încurajez pe toți copiii, tinerii să facă sport, să creadă în ei, în capacitatea lor de a depăși obstacole”. Acesta este motivul pentru care Dan Stănescu – omul cu flotările – participă la Festivalul Bucurie în Mișcare Roman, unde susține, sâmbătă, 12 mai 2019, între orele 11.00-12.00, alături de alți prieteni pasionați de mișcare, un atelier care invită la sport.

Dan Stănescu (49 de ani) a ajuns faimos în 2013, când a făcut 1.500 de flotări în 42 de minute. În 2017, la Zilele Romanului, sportivul a doborât pentru prima dată recordul mondial, cu 2.300 de flotări executate în 39 de minute, pe scaune.

De atunci a doborât mai multe recoduri, untimul dintre ele în octombrie 2018, când a reușit să execute, corect, 1.500 de flotări pe scaune, în 53 de minute, în cadrul unui eveniment organizat la Iaşi care i-a adus un certificat emis de Champions Book Of World Records. „Ideea acestor demonstraţii este să aibă impact asupra tinerilor. Îmi doresc să îi conving să facă sport, să facă mişcare. De aceea, promovez un exerciţiu care se poate executa oriunde, fără a avea nevoie de aparatură specială“, a declarat atunci Stănescu. Înainte cu doar câteva zile, în preziua Sfintei Paraschiva, sportivul a reușit să doboare, tot la Iași, un nou record mondial, certificat de Book of World Records, după ce a făcut 5.000 de flotări în aproximativ două ore şi jumătate.