Andreea Seles și Alexandra Ionescu

Andreea Seles și Alexandra Ionescu

Cine ajunge la Primagym, în Satu Mare, poate avea impresia că instructoarea de zumba nu merge niciodată acasă. Asta până se prinde că este vorba, de fapt, de două persoane: gemenele Andreea Seles și Alexandra Ionescu.
Deși pe căi diferite, ele au descoperit fiecare cât de importantă este mișcarea. Iar într-un final, mișcarea le-a dat ocazia să se reunească și să lucreze împreună.

Andreea și Alexandra au avut o atracție către mișcare încă din timpul liceului. Pentru Andreea totul a început cu participarea la concursul de Miss și Mister Boboc Satu Mare, prilej cu care a ajuns să lucreze cu o instructoare de aerobic, pe care a ajuns să o înlocuiască. Alexandra, de cealaltă parte, a căpătat o pasiune pentru muzica și dansurile latino. Studiile universitare le-au urmat în orașe diferite, iar asta a însemnat pentru gemene să se despartă pentru prima dată în viață. Andreea și-a urmat visul de a deveni instructor de aerobic, iar Alexandra a devenit profesor de sport. După câțiva ani, când motivația Alexandrei a scăzut, sora sa a fost persoana care a convins-o să încerce zumba, pentru simplul fapt că îmbină mișcările de dans cu cele de sport, iar totul se întâmplă pe ritmul muzicii.

În prezent gemenele lucrează în schimburi la aceeași sală, astfel că fac mișcare aproape zilnic. Dar încearcă să țină clase de zumba și împreună, ca să-i inspire la dublu pe cei din jur să facă mișcare. Sunt atât de pornite să atragă cât mai mulți oameni spre zumba sau fitness, încât pregătesc videoclipuri scurte, pe care le postează pe rețelele de socializare, ca pe un îndemn la mișcare pentru prietenii și urmăritorii lor.

Elementul forte al rutinei lor de mișcare este muzica, în jurul căreia toate mișcările se conturează mai ușor. Andreea face mișcare pentru că sportul o ajută „la menținerea sănătății fizice și psihice, dar și să capete mult mai repede o atitudine pozitivă”, iar Alexandra pentru că îi oferă „multă energie și mă ajută să mă deconectez”. Amândouă spun, însă, că trebuie să încerci mai multe tipuri de mișcare până descoperi sportul care ți se potrivește.