Luminița Dan, Darius și Rebeca Dimofte

Luminița Dan, Darius și Rebeca Dimofte

Rebeca și Darius au fost încurajați de către părinți să se orienteze către sport, mai ales pentru că reprezenta o alternativă potrivită pentru a-și menține sănătatea fizică, dar și pentru disciplina pe care le-ar putea-o forma. Având-o pe mama lor, Luminița, drept model, care face karate de la vârsta de 6 ani, Rebeca a început cu gimnastică la 5 ani, iar apoi a continuat cu karate, la fel ca fratele ei, care a făcut cunoștință cu acest sport, exact ca mama sa, de la vârsta de 6 ani. După aproape 12 ani, respectiv 13 ani, de când practică acest sport, cei doi simt acum că au făcut alegerea potrivită, mai ales pentru că le-a consolidat motivația și i-a făcut să fie mult mai perseverenți.

Rutina familiei lor este una pe măsură: Luminița își găsește timp în fiecare zi pentru minim un exercițiu, Darius înlocuiește cafeaua de dimineață cu câteva flotări pe care le adaptează în funcție de cum se simte, iese la alergat seara în timpul săptămânii, iar în weekend are cam 3 antrenamente de karate, iar Rebeca are, de asemenea, antrenamente cărora le dedică multă atenție și mult timp – începe cu o încălzire viguroasă, iar după antrenamentul propriu-zis, încheie cu exerciții de stretching pentru a-și relaxa mușchii.

În ceea ce privește elementele de care se ajută în cadrul acestui sport, totul începe cu greutatea personală a celor trei, pe care o gestionează în funcție de mișcările pe care le practică. Pe lângă echipamentul obișnuit, Luminița și fiul său se folosesc adesea inclusiv de obiecte casnice, pentru a-și face antrenamentul cât mai cuprinzător. Pentru Rebeca sunt foarte importante și dojo-ul, bățul bo și sai-uri octogonale, cu ajutorul cărora obține un mod de antrenare a coordonării mai complex.
Cei trei se simt motivați să facă sport în mod special pentru că reprezintă o metodă de a-și menține starea de sănătate fizică și psihică, dar și pentru că îi „eliberează de stres” și pentru că „reprezintă un stil de viață armonios”.