Aurora Ungureanu-Dobre

Aurora Ungureanu-Dobre

Precum cei mai mulți copii, Aurora a început mișcarea în spatele blocului, alături de vecinii săi, cu care se juca ore în șir. Treptat a ajuns să facă handbal, a urmat o cursurile unei facultăți de profil sportiv, iar mai apoi a ajuns conferențiar în cadrul cadrul Facultății de Educație Fizică și Sport de la Universitatea din Craiova. Fiindcă simțea nevoia de a relua o legătură mai dinamică cu lumea sportului, s-a implicat în cât mai multe proiecte, fie ele sociale, fie alături de colegii ei, dedicate studenților. Cert este că mereu a urmărit să-și împărtășească pasiunea cu ceilalți și să-i atragă spre lumea sportului. Alături de soțul său și-a deschis un club de fotbal pentru copii, unde introduc în lumea fotbalului, atât fete, cât și băieți, iar mai apoi îi antrenează, în funcție de vârsta lor. Cel mai recent și-a dobândit licența UEFA A, iar din 2020 antrenează echipa de fotbal feminin U15 a clubului Universitatea Craiova și din 2021 și echipa U17.

În majoritatea timpului Aurora este mereu în mișcare alături de elevii săi, fie că este vorba de cei mai mici, cu care face doar exerciții ușoare, fie că este vorba de antrenamentele de la U15 și U17. La finalul săptămânii au loc meciuri cu grupele de juniori și junioare, iar atunci când timpul îi permite, merge și la câte un antrenament de forță, pe care îl face pentru a-și antrena și stimula musculatura.

În funcție de sezon, antrenamentele pe care le coordonează au loc în exterior, pe terenul de fotbal, sau în interior, în baloane și săli sportive. Printre materialele de care se folosește se numără mingi, copete, cercuri, bastoane, jocuri de îndemânare și de precizie și nu numai. Continuă să facă mișcare nu doar pentru că resimte menținerea condiției fizice și a sănătății, ci și pentru că o ajută să aibă o „bună dispoziție, stresul redus și o mai bună calitate a somnului”. De asemenea, pentru ea este o sursă bună de „încărcare a bateriilor și de a reuși să desfășoare restul activităților”.