Marina Sacerdoțeanu

Marina Sacerdoțeanu

Pasiunile mari mereu încep cu lucruri mici. Pentru Marina Sacerdoțeanu, pasiunea pentru muzică și dans a condus-o către gimnastică artistică. Chiar dacă avea doar 6, iar antrenamentele erau dificile, proba la sol a atras-o cel mai mult. În urma unei accidentări a fost nevoită să-și încheie experiența în această categorie, însă nu a încetat să iubească mișcarea nici măcar o clipă. În 2010 a fost îndrumată chiar de către un elev de al său să încerce zumba, pentru că dinamica sportului îi va oferi mai multe zâmbete decât ar crede. Zis și făcut, iar în doi ani, Marina a ajuns instructor autorizat de Zumba Fitness și de Zumba Kids. Iar pentru că își dorește să aducă la rândul său mii de zâmbete celor din jur, a fondat grupul “Zumba Kids & Teens with Teacher”, cu care face demonstrații interactive atât în Râmnicu Vâlcea, cât și în țară.

Chiar dacă are antrenamente cu elevii săi, fie adulți, fie copii, doar de 3 ori pe săptămână, în rutina sa de mișcare, zumba este prezentă în fiecare zi: dimineața concepe coregrafii, la prânz introduce elevilor din ciclul primar elemente de muzică și mișcare, iar seara dansul devine o metodă de relaxare. Perioada cea mai bogată în mișcare este vara, când merge în drumeții pe munte, aleargă cu elevii săi, dar organizează și sesiuni de zumba în aer liber sau participă la diverse competiții, unde meritele îi sunt recunoscute: elevii săi ajung premianți pentru prestația lor.

Elementele de bază pentru a face zumba sunt unele deja mult prea cunoscute – echipament sportiv, adidași comozi și, cel mai important, timpul. Restul instrumentelor reprezintă contribuția instructorului: muzica antrenantă, o dispoziție bună, mișcări energice și multă pasiune pentru dans. „Mișcarea m-a ajutat să descopăr adevăratele valori ale vieții și să mă redescopar pe mine, sa mă dezvolt din punct de vedere personal. Simt că am devenit o versiune mai bună, mai empatică, mai atentă cu mine și cu cei din jur. Zumba îmi oferă oportunitatea de a mă exprima în cel mai frumos mod, prin dans.” ne spune Marina.