Florentina Ivănescu

Florentina Ivănescu

Într-o zi frumoasă de vară, când Florentina avea 6 ani și era la joacă cu prietenii săi, dintre care doi deja practicau judo – așa a început drumul său în acest sport, printr-o curiozitate crescândă pe măsură ce prietenele sale îi explicau ce presupune și cum se desfășoară. Chiar în următoarea zi și-a pus într-un rucsac o pereche de pantaloni, un tricou și o pereche de adidași, cu care a plecat către sala de Judo, împreună cu prietenele sale și mătușa sa, în vârstă de 8 ani. A intrat în sală, a făcut rapid cunoștință cu renumiții antrenori Pălărie Corneliu și Valentin Ioniță, care, surprinși de interesul său fraged, nu au ezitat să-i ofere un echipament corespunzător și să o familiarizeze cu antrenamentul. Această zi rămâne una specială, deoarece este cea care i-a schimbat viața: poate spune că prin Judo s-a autoeducat, dar a și învățat să fie un om corect și ordonat.

Astăzi, rutina sa de mișcare este zilnică și constă în două antrenamente pe zi, mai puțin Duminica. Pentru a fi sportiv de performanță, trebuie să ai un psihic foarte bine dezvoltat și să te antrenezi cu multă perseverență pentru a merge la competiții și pentru a câștiga. Echipamentul folosit este unul specific pentru Judo, mai exact, este vorba de Kimonou. Acesta este format dintr-o bluză cu mâneci lungi, o pereche de pantaloni lungi și centură. Toate cele trei componente formează o ținută impecabilă, asemănătoare samurailor. Fiindcă este un sport care se desfășoară în interiorul sălilor de sport, antrenamentele sale de desfășoară în interior, unde suprafața de luptă se numește Tatami și este formată din mai multe saltele așezate una lângă alta.

Florentina este de părere că „este important să faci mișcare deoarece este foarte sănătos pentru organism. Mișcarea te ajută să-ți dezvolți corpul într-un mod armonios, îți creează un psihic puternic, te relaxează și te învață să îți atingi obiectivele, atât la antrenament, cât și în viața de zi cu zi.”