Nicoleta Andreiciuc

Nicoleta Andreiciuc

De mai bine de 11 ani Nicoleta Andreiciuc practică yoga și de peste doi ani și jumătate a început să alerge. Cu yoga s-a conectat imediat după nașterea fiului său, întocmai pentru că își dorea să-și acorde din nou șansa de a petrece mai mult timp cu sine, de a se reconstitui mental, emoțional și fizic, într-o perioada în care ipostaza de mamă era ceva definitoriu și singular pentru ea. Alergarea a descoperit-o în 2020, chiar înainte de pandemie. La început i-a fost extrem de greu să înțeleagă de ce ar trebui să continue cu acest sport și de ce simțea că a venit înspre ea, însă, ulterior, a conștientizat faptul că prin intermediul său a reușit să depășească condiționările mentale și emoționale, care urmau să intervină în viața sa începând cu luna martie a anului 2020. Perioada pandemică a fost pentru Nicoleta o perioadă de mari și mărețe realizări în ceea ce privește alergatul. A finalizat anul 2020 cu 1100 km alergați în total. Totul a început de la 1 km, iar acum a ajuns să aibă chiar și performanțe în cadrul concursurilor de alergare.

Își începe fiecare dimineață cu rutina exercițiului de recunoștință, meditație și cu practica Ashtanga Vinyasa Yoga (ce vizează exerciții în care implică unele elemente precum postura, atenția și respirația), pentru a-și observa acțiunile mentale și emoționale, dar și pentru a-și ancora activitatea cotidiană pe fundația unei intenții bune, atât pentru ea însuși, cât și pentru lumea exterioară. O dată la două zile merge la alergat, iar uneori chiar mai des, pentru a-și menține corpul mereu energizat și stabil. Nicoleta face mișcare peste tot pe unde se regăsește. De la cartierul în care locuiește (de unde are deja o rută prestabilită, care însumează 6-7 kilometri, pe care îi parcurge mai tot timpul), până la pădure, centrul orașului, malul râului Bega, etc. În ceea ce privește yoga, practicarea sa are loc în primul rând în intimitatea spațiului personal, iar mai apoi, în casa sa, în centre de yoga din oraș, în spații dedicate mișcării, dar și în natură, mai ales în sezonul estival sau ori de câte ori vremea îi permite.

„Mișcarea este importantă în primul rând pentru a ne prelungi viața. A ne mișca înseamnă a ne oferi șansa să ne extindem spațiul cunoașterii, să ne extindem și să ne întindem nu doar corpul, ci și respirația, conștiința și orizontul dezvoltării personale.” ne spune Nicoleta.