Anca Godeanu

Anca Godeanu

Anca Godeanu este pasionată de alergare încă din timpul liceului. Inițial a început ca o dorință de a face mișcare, așa că alergatul a fost cea mai naturală și firească alegere pentru ea. Senzațiile din corp, endorfinele și sentimentul de reușită au făcut-o să continue această formă de mișcare până în prezent. Treptat a ajuns să se înscrie la concursuri de alergare, atât în țară, cât și în străinătate. În 2018 a participat la primul concurs de alergare montană, iar de atunci a dezvoltat o înclinație tot mai mare către această ramură.

Cel mai important element din echipamentul său de mișcare este, desigur, încălțămintea, care are și rolul de a-i asigura siguranța și stabilitatea. Mai folosește și tricou tehnic, respirabil și un ceas inteligent, care o ajută să-și înregistreze timpii, mai ales atunci când își dorește să se autodepășească.

Anca consideră că „acțiunea precede motivația. Primul pas este să încalți adidașii, să faci primul pas, apoi următorul și după aceea, după ce vezi și simți rezultatele, obții motivația necesară să continui. Cel mai important e să găsești un sport care îți place, în așa fel încât mișcarea să se facă din plăcere.”.