Nu facem suficientă mișcare. Mai mult de jumătate dintre români sunt obezi sau supraponderali și peste un milion suferă de boli metabolice.

Nu mai știm să ne conectăm. Socializarea din curtea blocului sau de pe uliță a fost înlocuită de rețele sociale virtuale.

Nu mai apreciem activitățile afară. În România, un copil petrece aproape 23 de ore pe săptămână în faţa unui ecran (calculator sau televizor).

Bucurie în mișcare s-a născut pentru a ne aminti că până și cele mai complicate probleme au soluții simple. Demarat de Asociația 11even în 2012, Bucurie în Mișcare este un program de promovare a sportului și mișcării în comunitate, care s-a dezvoltat în mai multe arii:

– evenimente cu zeci de mii de participanți derulate în peste 40 de orașe din România și Republica Moldova

– proiecte speciale care dau o dimensiune concretă misiunii noastre de a contribui la dezvoltarea unor comunității mai puternice, mai sănătoase, mai fericite.

Astfel, în primăvara lui 2018 am amenajat la Mamaia, într-un spațiu neconvențional – un viitor megazin Kaufland, o tabără în care peste 6.000 de copii au învățat, pe parcursul a trei săptămâni, cât de importantă este mișcarea pentru o dezvoltare armonioasă.

Tot în 2018, dar în septembrie, am mobilizat la Alba Iulia peste 5.000 de oameni din toată țara pentru a marca Centenarul prin doborârea recordului mondial pentru Cea mai mare imagine formată din oameni a unei țări/continent. A fost o probă incredibilă de mobilizare, coordonare, muncă în echipă și patriotism.