DESPRE

ETAPELE CAMPANIEI

Concursul “ Alege miscarea azi”
– se desfașoară între 1-15 martie 2018 pe Facebook și Instagram
– în urma acestei competiții se vor decide cele 12 orase gazdă ale evenimentelor “Bucurie în Mișcare” 2018
Festivalul “ Bucurie in miscare” 2018
– se desfasoara in perioada 5 mai – 10 iunie 2018
– evenimentele au loc timp de 6 weekenduri, în 12 orașe

INTREBARI FRECVENTE

Cum pot înscrie o postare pe Instagram?
1. Trebuie să ai minim 16 ani, un cont personal pe Instagram, cont pe care îl vei folosi pentru a posta o fotografie sau un video care sa respecte tema concursului “Alege Miscarea Azi”: să fie o fotografie/video care ilustrează cât mai bine bucuria alegerii mișcării;
2. Postarea se face cu tag @BucurieInMiscareRomania pe poza si numele orasului pe care il sustii in descrierea pozei;
3. Pentru a fi valida, postarea trebuie sa fie publica, sa contina o singura fotografie sau un singur video conforme cu tematica concursului, si sa respecte regulile de la punctul 2. Validarea se confirma prin raspunsul paginii cu un comentariu la postarea ta.

 

Cum pot înscrie o postare pe Facebook?
1. Trebuie să ai minim 16 ani, un cont personal pe Facebook, cont pe care îl vei folosi pentru a posta o fotografie sau un video care sa respecte tema concursului “Alege Miscarea Azi”: să fie o fotografie/video care ilustrează cât mai bine bucuria alegerii mișcării;
2. Postarea se face cu tag @BucurieInMiscareRomania si inserare numele orasului pe care il sustii in descriere postare*;
3. Pentru a fi valida, postarea trebuie sa fie publica, sa contina o singura fotografie sau un singur video conforme cu tematica concursului, si sa respecte regulile de la punctul 2. Validarea se confirma prin raspunsul paginii cu un comentariu la postarea ta.
Notă: *este posibil ca aplicația Facebook pentru IOS să nu permită funcția tag @bucurieinmiscareromania. În acest caz, vă sugerăm să încărcați poza în concurs de pe un dispozitiv Android, de pe un calculator sau folosind aplicația Instagram.

 

Ce tipuri de mișcare sunt acceptate?
În cadrul acestui program promovăm și încurajăm orice tip de mișcare: joaca în familie, sporturile de echipă, fuga în jurul blocului sau alergatul pe pistă, biciclatul sau dansul în multele sale forme, plimbarea prin parc sau urcarea scărilor, mersul pe role sau pe trotinetă, ski-ul sau snowboard-ul, baschetul sau voleiul, ora de arte marțiale sau cea de cățărare…plus multe altele.
 
Trebuie să fac o poză când sunt în mișcare?
Ne-ar place să avem poze “în mișcare”, dar nu vrem să te accidentezi. De aceea, e mai important să surprinzi bucuria generată de mișcare: poza de la finalul antrenamentului de alergare, poza din pauza de fitness, sau cea din timpul jocului cu copiii. Dacă de exemplu alegi să mergi pe jos până la destinație și te oprești din plimbare să savurezi o cafea, arată-ne o poză care surprinde bucuria momentului. Alege mișcarea, fi creativ și postează!
 
Câte postări pot publica zilnic în concurs?
Un utilizator poate avea pana la maxim 5 postari pe zi pe platforma Instagram și 5 postări pe zi pe platforma Facebook. Deci un număr maxim de 10 postări pe zi.

 

Câte puncte valorează o postare?
Fiecare postare valida va aduce 10 puncte orasului sustinut in campanie.

 

Cum se decid orașele câștigătoare?
Primele 3 orase cu numarul cel mai mare de puncte din fiecare grupa vor fi orasele care vor gazdui evenimentele Bucurie in Miscare 2018. In situatia in care orasele loc 3 si loc 4 au acelasi punctaj, departajarea se face pe baza numarului de utilizatori individuali ce au participat la campanie (castiga orasul cu nr mai mare de utilizatori individuali).

 

Ce premii pot câștiga?
În cadrul competitiei “Alege miscarea azi” se vor oferi 5 weekend-uri all-inclusive la complexul Phoenicia Holyday Resort Mamaia și 50 de pachete de nutriție sportivă de la XS & Nutrilite. Pentru detalii suplimentare, va rugam consultati regulamentul campaniei.

PROGRAMUL BUCURIE ÎN MIȘCARE

Statisticile arată că România ocupă locul doi în Europa la obezitate infantilă, iar specialiștii avertizează că peste 11% din populația țării este afectată de diabet. Principalele 2 cauze – lipsa de educație nutritivă și lipsa de mișcare. Pe de altă parte, 8 din 10 copii au cont pe o rețea de socializare, iar 26% dețin un smartphone de la 8 ani. Asta conduce la sute de mii de copii care petrec câteva ore pe zi pe rețele sociale sau jucându-se pe telefon/tabletă. Trăim într-o lume in care timpul petrecut și destinat activităților în familie a ajuns să fie foarte redus.

 

Aceste motive ne-au condus la ideea de a demara acest program prin care să readucem bucuria mișcării în familie, între prieteni, în comunitate. Din 2012 până în prezent aducem, celor care intră în contact cu noi, exemple practice prin care pot introduce joaca, mișcarea, sportul în programul lor zilnic, fie că aleg să se miște în jurul blocului sau în parc, sau aleg un club sau o instituție sportivă din comunitate. Bucurie în Mișcare își propune să aducă împreună copii și părinții, tineri care împărtășesc aceleași pasiuni, într-un eveniment viu, extrem de ofertant. Este și locul în care sute de voluntari care iubesc mișcarea se întâlnesc cu copii, tineri și părinți care caută exemple practice pentru a integra sportul în viața lor.

 

In cadrul Festivalului Bucurie în Mișcare cei prezenți pot lua parte la zeci de activități, împărțite astfel:
1. Jocuri și concursuri pentru copii și familie;
2. Competiții sportive;
3. Jocurile copilăriei;
4. Scena cu demonstrații sportive, muzica si dans;
5. Jocuri de team-building;
6. Crosul Bucurie în Mișcare;
7. Crafturi, jocuri diverse si facepainting;
8. Zona cu bunătăți
9. Zona de relaxare și testare a unor produse destinate miscarii.