Cel mai mare 100

În 29 septembrie ne-am reunit în Cetatea de la Alba Iulia mii de copii, tineri și adulți din peste 70 de localități din România pentru a intra în Guinness World Records cu cea mai mare hartă a unei țări formată din oameni. Și pentru că aniversăm 100 de ani de la nașterea României, am pregătit ceva extra: am format și cel mai mare 100, în interiorul hărții, astfel încât întreaga lume să afle despre momentul deosebit pe care-l trăim!

Denumirea oficială a recordului este “Largest human image of a country/continent” („Cea mai mare imagine formată din oameni a unei țări/continent”), iar planul arhitectural pentru evenimentul din 29 septembrie a fost realizat de Biroul de Proiectare Străjan și a acoperit întreaga arie de platou din zona de șant de la Poarta IV a intrării în Cetate.

Aproximativ 5000 de oameni, coordonați de peste 300 de voluntari, au ocupat această zonă, împărțită în 16 sectoare. Cu ajutorul a mii de pelerine negre (pentru evidențierea hărții României) și pelerine albe (pentru evidențierea numărului 100) participanții au pus în scenă acest record uimitor, care a fost omologat de dl. Pravin Patel, invitatul special din partea Guiness World Records.

La finalul activării recordului mondial, participanții s-au folosit de șepcuțele pe care le-au primit în kitul de participare, pentru a colora în roșu, galben și albastru harta României, într-un moment memorabil pentru toți cei prezenți. Momentul a fost cu atât mai emoționant, pentru că din mii de piepturi a răsunat imnul național.

#CelMaiMare100 a fost organizat de Asociația 11even, cu sprijinul Kaufland România și cu suportul Primăriei
Municipiului Alba Iulia.

Bucurie în Mișcare Mamaia Nord

Bucurie în Mișcare Mamaia Nord a reprezentat un spațiu care integrează idei de jocuri și metode simple de a face mișcare, menite să-i ajute pe participanți să se inspire și să aleagă mișcarea zi de zi, într-o lume invadată de tehnologie. Proiectul s-a desfășurat în perioada 10 mai – 1 iunie, în cortul estival Kaufland din Mamaia Nord și i-au trecut pragul peste 6000 de copii din județul Constanța și au fost implicate 250 de cadre didactice și însoțitori din 32 de școli și 4 centre de plasament. Pe lângă aceștia alți 150 de copii proveniți din zone defavorizate ale României s-au putut bucura de cele 7 zone dedicate mișcării din cadrul cortului.

Activări în cadrul Untold și Neversea