Cosmin Bud

Cosmin Bud

Cosmin a început să joace fotbal întâi între prieteni, mai apoi în sală. A continuat să facă fitness, un domeniu de care s-a simțit atras, motiv și pentru care l-a și practicat cu rigurozitate – a lucrat inclusiv pe partea de forță, pentru care s-a pregătit cu un echipament corespunzător. Însă, de patru ani a ajuns să practice ceva mai diferit: a descoperit drumețiile în natură și mișcarea în aer liber cu ajutorul Cutezătorii Munților, o asociație care promovează un stil de viață sănătos, în armonie cu natura și ecoturismul. Iar din cauza faptului că nu simțea că are suficientă rezistență, a început să alerge, iar mai apoi, s-a alăturat și celor de la Spartan Training Group. În ultimul an a ajuns ca alergarea să devină o constantă în viața sa, să practice antrenamente de forță și de cardio, ciclism și chiar să continue expedițiile pe munte.

În programul său de mișcare este inclusă alergarea de două ori pe săptămână, antrenamentele de cardio și de forță împreună cu spartanii, iar ocazional și mersul în drumeții. Lui Cosmin îi face plăcere să facă mișcare și singur, dar și cu prietenii din cele două grupuri cu profil sportiv din care face parte. De asemenea, evenimentele publice, concursurile sportive și chiar și acțiunile de caritate bazate pe acțiuni sportive constituie pentru el un prilej pentru a face și mai multă mișcare.

Consideră că dincolo de faptul că sportul ajută la îmbunătățirea condiției fizice, ceea ce îl face să continue să adopte un stil de viață cât mai sănătos, în care mișcarea să fie elementul central, este „efectul direct pe care sportul îl are asupra psihicului și al motivației de zi cu zi”.