Petrișor Găgănau

Petrișor Găgănau

Primul contact a lui Petrișor Gănănau cu boxul a avut loc la frageda vârstă de 9 ani. Deși este un sport destul de dur, atât la propriu, cât și la figurat, a optat pentru acesta și pentru că este un sport individual, care îl putea ajuta să se dezvolte pe cont propriu. Cele mai grele momente din viața sa au fost cele în care a trebuit să slăbească pentru a putea boxa în categoria din care își dorea să facă parte.

În prezent este antrenor de box, în special pentru copii și juniori, alături de care face atât pregătirea tehnico-tactică, dar și pe cea fizică. Astfel, pe lângă exersatul mișcărilor propriu-zise, zilnic aleargă alături de elevii săi, fie pe distanțe scurte, de 10-20 metri, pentru a putea lucra la viteză, cât și pe distanțe lungi, de până la 5 km, pentru a dezvolta rezistența.

Atât rutina sa de sport, cât și timpul liber, sunt petrecute în jurul ringului de box. Cum a crescut prin acest sport, îi face o mare plăcere să-i poată învăța, la rândul său, pe cei mai mici secretele din spatele acestuia. În ceea ce privește motivația lui, Petrișor ne spune că „în mod clar, sănătatea este principalul motiv pentru care mișcarea este în mod continuu parte din viața mea.”