Sara Avram

Sara Avram

Sara Avram are doar 13 ani, dar a pășit în lumea sportului cu multă încredere, după ce a admirat suficiente meciuri de baschet în care fratele său mai mare juca, pe când ea avea doar 7 ani. I-a plăcut dinamica jocului și a hotărât că baschetul nu este doar un joc de băieți, ci un joc de echipă, care nu trebuie să țină cont de vârstă. A legat conexiuni puternice cu colegele din echipa sa, pe care le consideră o a doua familie.

Una dintre cele mai mari provocări din această perioadă este legată de gestionarea timpului, mai ales pentru că trebuie să găsească un echilibru între antrenamente, teme, lecții și turnee. Antrenamentele de baschet ale Sarei sunt zilnice, drept urmare nu există nici măcar o zi în care să nu facă mișcare. Iar pentru că este dedicată acestui sport, a ajuns să joace inclusiv în cadrul turneelor, care au loc la aproximativ 2 luni. Anul acesta a jucat la două categorii de vârstă, pentru U13 și U14.

Elementul cel mai reprezentativ pentru buna desfășurare a antrenamentelor este reprezentat de către bascheții pe care-i poartă, care trebuie să fie comozi și flexibili pentru mișcările din teren. Pe lângă faptul că sportul contribuie mult la a avea sănătatea fizică și psihică, „Sportul te învață să câștigi și să pierzi, aduce oamenii împreună, creând o comunitate de încredere.”