Bogdan Staruiala are în palmaresul experiențelor sale multiple sporturi pe care le-a practicat de-a lungul timpului, chiar și pentru mai mulți ani, cum ar fi înot, dans, snowboarding, BMX progresiv, baschet, surfskate, surfing, dar și volei, bodybuilding, calisthenics, lupte greco-romane și altele. A pășit în lumea sportului pe când avea 4 ani, la îndemnul părinților săi. A început cu înot, iar chiar dacă apa rece din bazin l-a speriat inițial, nu a renunțat, iar câțiva ani mai târziu, perseverența i-a adus și primul câștig: alături de echipa sa, a obținut medalia de aur la Concursul Național de Ștafetă. La 6 ani a privit pentru prima dată Concursul Internațional de Surf, unde a rămas profund fascinat de modalitatea sportivilor de a controla placa pe apa în favoarea lor. Drept urmare, a ajuns să încerce să imite câteva figuri de înot cât mai apropiate de ceea ce însemna surf în viziunea lui: înot pe burtă sau în perpendicular pe un val, ba chiar a avut și o placă de bodyboarding, însă care nu a rezistat prea mult din cauza calității slabe. Abia în 2010 a reușit să meargă în Portugalia la o Școală de Surf, unde a învățat cu adevărat bazele acestui sport, însă fiind un sport costisitor, a urmat o pauză până în 2016, când s-a reapropiat de acesta. În 2017 și-a cumpărat prima sa placă de surf și și-a propus să câștige următorul concurs de surf din România. Cum jobul său îi solicita prezența în Los Angeles și nu numai, la vremea respectivă, Bogdan s-a antrenat în străinătate cât de mult i-a permis timpul pentru mult visatul concurs. Și a reușit: din 2018 până în 2021 a câștigat toate concursurile la categoria shortboard, cea mai grea din surfing.
De obicei, în programul său, rutina este formată din calisthenics, care sunt practicate în timpul săptămânii, în weekend de obicei preferă ciclismul, iar surfingul de ori câte ori sunt valurile potrivite. Pentru cel din urmă se folosește de 3 echipamente de neopren și 2 rânduri de mănuși și încălțări, tot din neopren și, desigur, de plăcile de surf și de valuri. Surfskate-ul îl practică atunci când are parte de o perioadă lungă fără valuri, ori când se apropie perioada de competiție, când ajunge să se antreneze și câte 5 zile pe săptămână. Iar pentru acesta, în echipamentul său se adaugă și placa de surfskate.
După 30 de ani în care face sport, Bogdan ne poate spune că „Sportul ajută la eliberarea de neurotransmițători ce ne fac să ne simțim bine. Făcând sport, am un tonus bun, ce mă ajută să lucrez eficient în toate activitățile pe care le desfășor, din cadrul a 3 domenii diferite, dar și să am un tonus bun, pentru starea mea fizică, psihică și emoțională.”