Andreea Măriuca Mereuță

Andreea Măriuca Mereuță

Pe când avea doar 5 ani, Andreea Măriuca Mereuță a fost selectată pentru o probă de gimnastică, moment care i-a rămas și acum bine întipărit în minte deoarece reprezintă primul său contact cu lumea sportului. Clipa în sine a fost una încununată cu succes și care i-a deschis drumul spre performanță în gimnastică aerobică. A fost mereu susținută și călăuzită de antrenorul său, dar și de toți membrii familiei, care i-au făcut orele de antrenament să fie mai plăcute. Pentru ea, gimnastica a însemnat transpirație, un regim destul de serios în ciuda vârstei fragede, dar și concursuri, responsabilitate și foarte multă muncă. Mai mult decât atât, sportul a determinat-o să fie o persoană echilibrată, pasionată și dedicată.

În prezent Măriuca este proaspăt absolventă a Facultății de Educație Fizică și Sport, unde zilnic a avut parte de lucrări practice, dar este și profesor de gimnastică și balet pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 12 ani. Astfel, antrenamentele reprezintă elementul de bază din cadrul rutinei sale de mișcare, iar în timpul liber frecventează și sala de sport din cadrul Clubului Vivertine Iași.

Locul central în care își desfășoară antrenamentele cu cei mici este sala de gimnastică și balet, care este dotată cu o infrastructură adecvată, iar printre elementele necesare pentru acestea se numără echipamentele necesare unei ore de sport (cum ar fi saltele de fitness sau cărămizile pentru mobilitate), dar și muzica folosită pentru repetarea mișcărilor într-un anumit ritm. Măriuca este de părere că „sportul înseamnă sănătate. Menținerea unui stil de viața sănătos este foarte important. Toți tinerii ar trebui sa fie încurajați să practice cât mai mult sport.”