Alexandru Benchea

Alexandru Benchea

Alexandru este pasionat sport încă de când este mic, mai ales pentru că a copilărit la sat. A făcut înot, parașutism, fitness, ciclism, s-a dat cu parapanta, dar cel mai tare i-a plăcut să meargă pe munte și să facă escaladă. Pe lângă acest lucru, deși are o deficiență de vedere, în prezent este sportiv în cadrul lotului național de paraclimbing și reprezintă România în cadrul competițiilor internaționale de escaladă la care participă.

Rutina sa de mișcare conține cel puțin 3 antrenamente de escaladă pe săptămână, într-o sală special amenajată. În restul timpului, preferă să meargă mereu pe jos, să facă plimbări lungi sau să meargă cu bicicleta în tandem alături de prietenii săi.
Ambiția și oamenii din jurul său, care l-au susținut nemărginit, sunt cele mai importante elemente pe care le îndemână atunci când face mișcare. De asemenea, acordă o mare atenție atât echipamentului de escaladă, cât și cel pentru drumețiile alpine, pentru că-i oferă mereu multă siguranță și încredere în ceea ce face.

Alexandru își dorește să-i inspire pe cei din jurul său pentru a face o schimbare în viețile lor. ,,Sportul poate face minuni – are puterea să unească oamenii și este un foarte bun liant indiferent de ramură.”