Ebru Bolat

Ebru Bolat

Ebru a început să facă yachting de la 8 ani, iar cu cât ajungea să se descurce mai bine, cu atât își dorea să participe la mai multe competiții, inclusiv în străinătate. În prezent este în procesul de calificare pentru Jocurile Olimpice din 2024. După ce nu a reușit calificarea pentru Olimpiada de la Tokyo, a înțeles că trebuie doar să învețe din această experiență și să se ambiționeze să muncească mai mult pentru visul ei. Astfel, a ajuns să se antreneze cu mai multă regularitate, dar și să se miște zilnic, pentru ca stilul său de viață să o ajute să rămână mereu în formă.

Se antrenează 6 zile pe săptămână, având aproximativ 2-3 antrenamente pe zi. La aproximativ 2 ore după ce a luat micul dejun, își începe primul antrenament pe apă, unde timp de 2-3 ore se antrenează tehnic și tactic alături de alți sportivi. Efortul depus la yachting este atât aerob și anaerob, cât și pe bază de forță. După ce revine pe mal și își ne încarcă bateriile pentru prânz, are parte de al doilea antrenament, care este ori de forță ori de anduranță pe mal. De obicei, antrenamentul de forță are loc la sală, iar cel de anduranță poate fi desfășurat fie la bazin, fie pe bicicletă. Al treilea constă ori într-o sesiune de pilates, de înot ușor sau într-o încălzire, care se face dis de dimineața, înainte de orice antrenament. Pentru această serie de antrenamente, pe lângă apă, sala de forță sau bicicleta, care o ajută să-și întărească mușchii, printre cele mai importante elemente din echipamentul său, rămân barca și vela. La acestea mai putem adăuga vântul, care are rolul de a propulsa barca.

Ebru este de părere că ,,sportul te împinge sa îți depășești limitele și să fii cea mai bună versiune a ta. Cred că asta se aplică la orice faci în viața și câteodată se învață mai bine printr-un alt intermediu.”