Roberto Gliga

Roberto Gliga

Roberto Gliga practică hochei pe gheață de la vârsta de 4 ani. Provine dintr-o familie de sportivi, care au reprezentat adevărata lui sursă de inspirație. De-a lungul timpului a fost uneori nevoit să plece din România pentru a-și putea oferi o șansă cât mai bună la performanță, deoarece infrastructura sportivă din țară nu era în avantajul lui și a sportului pe care l-a ales. Sportul l-a făcut să fie mult mai disciplinat, completându-i educația primită de acasă. De asemenea, i-a adus și foarte mulți prieteni din întreaga lume.

Rutina sa cuprinde un antrenament aproape zilnic, care are loc dimineața, iar când se află în afara acestuia, joacă meciuri în Campionatul Național de Hochei, precum și în cadrul celui maghiar. Grație tipului de sport pe care îl practică, cel mai important element pentru antrenamentele sale este, bineînțeles, gheața. Astfel, are nevoie 8-9 luni/an de gheață, așa că în mare parte din timp se antrenează la Patinoarul Olimpic din Brașov. În ceea ce privește hobby-urile sale, acestea sunt în mare parte orientate tot spre sport: îi place să meargă cu bicicleta pe munte, să facă ture montane, să joace tenis, squash, etc.

Pentru Roberto este important să facă mișcare pentru că a ajuns în poziția în care face performanță și își clădește o carieră în acest sens. „Însă odată ce voi încheia cariera profesionistă, îmi doresc să fac sport zilnic de plăcere, pentru o stare mai bună și pentru sănătate.” ne transmite el.