Loredana Kavalcsuk

Loredana Kavalcsuk

Pentru Loredana Kavalcsuk totul a început cu pasiunea soțului ei pentru construcția de arcuri și săgeți. Această pasiunea a ajuns la ea după 10 ani, când a înțeles că tirul cu arcul este o adevărată artă, presupunând tehnica sau abilitatea de a propulsa săgeți, folosind un arc. Cu toate că nu este să te miști foarte mult cu picioarele, trasul cu arcul părând o activitate sedentară, acest sport este, de fapt, mult mai complex, presupunând multă energie, mai ales atunci când trebuie să întinzi coarda, să o menții dreaptă și în timp țintești. Tocmai de aceea, necesită multă forță în partea superioară a corpului.

Rutina ei de mișcare se desfășoară săptămânal. Alege să meargă într-o zonă liberă, de cele mai multe ori în natură, unde își poate amplasa ținta în cât mai multe poziții, cu un rang de dificultate ascendent, pentru a se putea pregăti cât mai bine. Cele mai importante obiecte pentru acest sport fiind, în mod firesc, arcul și săgețile.

Loredana își regăsește motivația de zi cu zi într-o zicală deja mult prea cunoscută, dar care rămâne perfect valabilă: minte sănătoasă în corp sănătos.