Diana Radu

Diana Radu

Diana Radu practică tenisul de masă de aproape 14 ani. A ajuns în această lume de la o vârstă fragedă, datorită fratelui său, care încerca să se sustragă de la antrenamentele de fotbal, motivând că trebuie să aibă grijă de sora lui mai mică. Antrenorul l-a sfătuit să o aducă și pe Diana cu el, dar să o îndrume către antrenamentele de tenis, care aveau loc în același timp. Chiar dacă l-a început nu i-a plăcut acest sport, mai ales pentru că i se părea dificil să lovească mingea cea mică și agilă, treptat s-a acomodat, iar după mult exersat au început să apară și primele medalii. În prezent joacă pentru clubul Universitatea Craiova și se clasează la nivel național pe locul 10 de la juniori.

Rutina sa de mișcare presupune câte două ore de antrenament, de luni până vineri. În tenisul de masă, paleta are unul dintre cele mai importante roluri, iar mingile trebuie alese cu atenție pentru că unele au forma ușor ovală și pot încurca jocul. Pentru Diana și adidașii sunt foarte importanți, deoarece trebuie să fie speciali pentru tenis, încât piciorul să aibă o poziție cât mai fixă și fermă, pentru a evita accidentările.

Pe lângă faptul că a face mișcare înseamnă o viață sănătoasă, Diana este de părere că prin aceasta „ne mai putem detașa de tot ce înseamnă tehnologie. Îndemn mai ales copiii să facă un sport, orice fel de sport, mai ales pentru că majoritatea sunt prea legați de telefoanele și tabletele lor și uită să se bucure de tot ce au în jur.”