Claudia Nechita

Claudia Nechita

Claudia Nechita este multiplu campioană națională la box, având în palmaresul său participări la Campionatele Europene și Mondiale. Anul trecut a reușit o performanță importantă pentru boxul feminin românesc: calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. A început să practice boxul de la vârsta de 13 ani, iar de-a lungul timpului a închegat o conexiune puternică cu lumea sportului, ajungând să-l vadă drept un stil de viață.

Rutina sa de mișcare presupune două antrenamente pe zi a câte două ore fiecare, exceptând duminica, care este ziua sa liberă. Chiar și așa, Claudia face activități recreative cum ar fi fotbal sau tenis de masă. Unul dintre antrenamentele sale este cel de pregătire fizică, unde se folosește mai ales de pista de atletism pentru alergare și pentru alte diferite exerciții specifice, dar și sala de forță, unde se utilizează diferite aparate și gantere, jaloane, benzi elastice, coardă, etc. În ceea ce privește antrenamentul de pregătire tehnico-tactică, printre cele mai importante echipamente se numără mănuşile, sacii de box, pernele, para, chiar și un manechin de box. În cazul în care se ivește o perioadă liberă de la antrenamentele de box, își continuă obiceiul de a face mișcare destul de regulat, pentru a-și menține condiția fizică, dar și pentru că mișcarea reprezintă acum unul dintre obiceiurile sale sănătoase.

Claudia consideră că „mișcarea te ține echilibrat și îți dă o stare de bine! Continui să fac mișcare în primul rând pentru sănătatea mea, atât cea fizică, cât și cea mentală, dar și pentru a avea mai multă energie. Țin foarte mult la stilul meu de viață pe care îl am pentru că îmi place sportul și făcând sport mă simt mult mai inspirată și mai creativă!”.