Cosmin-Vasile Hongu

Cosmin-Vasile Hongu

Dorința de a învinge frica de apă l-a împins pe Cosmin-Vasile Hongu să încerce săriturile în apă, pe când avea doar 8 ani. Treptat, adrenalina l-a convins de faptul că acest tip de sport era unul interesant și extrem, care-i făcea plăcere și pe care acum dorea să-l practice în continuare, la un nivel mai avansat. Chiar dacă exersa sărituri de la înălțimea de 7 m sau de 10 m, în ciuda instinctului inițial de teamă, le executa tenace.

Rutina sa de mișcare este una zilnică, care are loc de la ora 15:00 până la 18:00. În acest interval de timp se antrenează aproximativ o oră pe uscat – având antrenament fizic și sărituri pe saltea. Iar în restul timpului execută săriturile în apă, încercând mereu să-și îmbunătățească tehnica. Chiar și în timpul liber, când este acasă, preferă să se mențină în formă prin exerciții precum abdomenele sau flotările, pentru a-și menține mușchii puternici. În ceea ce privește echipamentul său, acesta este format din elemente de bază pentru un sport ce presupune contactul cu apa: slip, prosop, șlapi, dar și un prosop special, cu care se șterge înainte de a începe săriturile.

Cosmin consideră că „este esențial să faci mișcare deoarece sportul înseamnă sănătate și disciplină. Prin urmare, alimentația corectă și mișcarea sunt deosebit de importante pentru un stil de viață sănătos. Simt că sunt motivat în a face mișcare datorită faptului că am concursuri importante la care particip în continuare și care îmi oferă un tonus mai bun pe parcursul zilei. Cu cât fac mai multă mișcare, cu atât mă simt mai împlinit.”