Alina Nedelcu

Alina Nedelcu

Alina Nedelcu și-a descoperit pasiunea pentru alergat într-o zi de iarnă. Își petrecea timpul pe pe social media, când a zărit o postare de la o cunoștință din lista sa de prieteni de pe Facebook, în care povestea cum aleargă dis de dimineață și că ar vrea să adune o gașcă mai mare. Așa că i-a scris și a doua zi, la ora 06:00, a ieșit la alergat. A urma și a treia zi, apoi a patra zi, după care a tot continuat deoarece a descoperit cât de mult poate înseamnă a alerga pentru ea. Chiar dacă a mai avut până atunci câteva interacțiuni cu lumea sportului, a simțit că nimic nu se compara cu senzația de după o ieșire la alergat. Persoana respectivă i-a devenit un bun prieten, alături de care au întemeiat grupul “Morning runners Râmnicu Sărat”, care reunește o comunitate de alergători.

În fiecare zi Alina se trezește la 05:30, după care, la ora 06:00 iese din casă și aleargă 10 km. După această rutină de mișcare, revine la programul său: își pregătește copiii și se organizează și ea pentru a-și începe serviciul. Cel mai important lucru, atunci când vine vorba de mișcarea pe care o face, este motivația. Iar cel mai mare dozaj vine de la “Morning Runners Râmnicu Sărat”, împreună cu care participă la diferite competiții.

Cei mai mulți dintre noi știm deja că mișcarea poate să fie și un remediu împotriva durerilor fizice sau a sentimentelor cu o încărcătură emoțională prea puternică. Iar Alina ne și povestește cum folosește sportul drept un instrument în acest sens: „Simt cum prind viață după sport: dacă mă doare capul, alerg; dacă sunt obosită, alerg.”.