Alexandru a pășit în lumea scrimei pe când avea 9 ani, iar la vârsta de 20 de ani a făcut parte din Lotul Național de Seniori al României. După ce a câștigat medalia de argint, alături de echipa României, la Jocurile Olimpice de la Londra, a decis să se retragă din activitatea de sportiv și să încerce să devină antrenor. A și reușit: astăzi este antrenor de scrimă la Clubul Sportiv Municipal Iași, dar și antrenor principal la Centrul pentru Cadeți și Juniori, pentru categoria de sabie feminin.
În fiecare zi merge la antrenamente alături de elevii săi, unde lucrează cu grupele diferite – atât cu cei aflați la nivelul de începători, cât și cu cei avansați sau cu cei care fac deja performanță în acest sport. Fiecare categorie aduce provocarile ei, pentru care Alexandru trebuie să fie pregătit pentru a le putea gestiona corespunzător. În ceea ce privește scrima, echipamentul este unul specific, compus din sabie, mănușă, mască și un costum special. Pentru partea de pregătire fizică, el și elevii săi fie merg cu bicicletele, fie merg pe stadion unde își încălzesc mușchii sau utilizează o sală de forță pentru anumite exerciții.
Alexandru este de părere că „mișcarea îți poate da o stare de bine, te menține mereu în alertă, dar te și poate ajuta să te relaxezi sau să te distrezi.”.