Bia Energia

Bia Energia

Bianca (sau Bia Energia, după cum îi place să se prezinte, mai ales pentru că este un nume foarte reprezentativ pentru ea, dar și numele Clubului său) a ajuns să facă mișcare din pasiunea pentru Aerobic – singurul sport desfășurat pe fond muzical. În anul 2002 a obținut atestatul profesional de specialist în această ramură sportivă, prin Facultatea de Educație Fizică și Sport de la Universitatea Al. Ioan Cuza din Iași, iar mai târziu, în 2015, a obținut diploma de Master în „Fitness & Estetică Corporală”, din cadrul aceleași facultăți. Din 2012 a devenit formator autorizat în vederea formării profesionale a viitorilor instructori de Aerobic-Fitness, astfel că mișcarea i-a devenit meserie. Ne povestește că nu a fost un drum simplu și ușor de parcurs, pentru că acum 20 de ani, mentalitatea pro-aerobic a clienților era abia în formare: oamenii nu știau încă beneficiile pentru sănătatea psihosomatică ale acestei metode și nici fapul că aerobicul era singura cale accesibilă tuturor, indiferent de vârstă sau de nivelul de pregătire fizică. Nici familia sau cercul apropiat de prieteni nu considerau la acel moment că o astfel de carieră ar fi una de viitor pentru Bianca.

Rutina sa de mișcare începe de luni dimineața, la ora 9.00 și se încheie tocmai sâmbăta, la ora 13.00. Pe parcursul unei săptămâni participă la clase variate de aerobic, care se pot desfășura atât în grup sau în regim de personal trainer, fie cu adulți, dar și cu cei mai mici. Durata acestora este de aproximativ 50-60 de minute, unde ea participă activ și-i dirijează atent pe clienții săi. Se folosește de o gamă variată de accesorii: mingi de diverse forme, elastice, bastoane, stepper, trambulină, gantere, discuri, bări, saci, kettle Bell, la care putem adăuga recuzită specifica Zumba și accesoriile specifice pentru Pilates. Participă inclusiv la evenimente de tip outdoor, fie în calitate de invitată, fie în calitate de organizator. De asemenea, ia parte la emisiuni radio și TV, iar pentru că pasiunea pentru mișcare este dusă la nivelul următor, a publicat inclusiv lucrări de specialitate, care au fost difuzate în librării. În prezent are în lucru o viitoare publicație, care va fi lansată în martie 2023.

„Mișcarea de tip aerob este la fel de importantă precum aerul pe care-l respirăm, ca apa cu care ne hidratăm sau precum hrana cu care ne alimentăm. Este inclusiv calea de echilibru în fața stresului cotidian și calea de eliminare a toxinelor unui stil de viața nesănătos. Ține timpul în loc, ne regenerează țesuturile, ne oxigenează și ne insuflă starea de forever young! Toate aceste beneficii reale, pe care le resimt zilnic, însumează motivația mea puternică de a continua!” ne transmite ea.