Antonia Rotaru

Antonia Rotaru

Pasiunea Antoniei pentru atletism a început să prindă rădăcini în 2009, când a început să facă alergări ușoare, săptămânale, pe stadionul Chindia din Târgoviște, iar în 2016 a participat la prima cursă de 5 kilometri. De atunci a prins mai mult curaj pentru a participa la cât mai multe competiții, propunându-și în același timp să-și crească această pasiune, pentru a vedea în ce direcție ar putea evolua din punct de vedere sportiv. Până astăzi are la activ o cursă maraton de 42 k, 8 curse de semimaraton 21 k, 6 curse de cros 10 k, 1 cursa 7 k, și 3 curse a câte 5 k.

Rutina sa de mișcare cuprinde mai multe antrenamente săptămânale. Pe lângă cele de forță, în zilele de marți și joi, aleargă împreună cu cei din comunitatea din care face, mai exact, grupul „321sport” – o comunitate de running, alergători de anduranță, oameni din diferite domenii, care nu au un istoric sportiv în spate. Indiferent de condițiile meteo, îi puteți zări marțea în Parcul Herăstrău, făcând o alergare de 7k iar joia, la Stadionul Lia Manoliu, realizând cursa de 10k. De-a lungul timpului, a învățat că trebuie să își asculte corpul pentru a preveni suprasolicitarea și accidentarea. Pentru că într-o săptămână obișnuită are două antrenamente de alergare și trei antrenamente de forță, în sala de fitness, condiția fizică i s-a îmbunătățit vizibil. Astfel, regăsește ca fiind cel mai important factor, din cadrul rutinei sale de mișcare, programul de antrenamente marca 321sport x Under Armour.

,,Mi-am creat un stil de viață sănătos, atletismul face parte din viața mea, fără de care nu aș mai putea trăi. Pentru mine înseamnă sănătate, energie și multă stare de bine. Privind în perspectivă, îmi doresc să mă bucur de fiecare cursă în parte.” ne povestește Antonia.