Esther Caniola

Esther Caniola

Esther Caniola are doar 13 ani și practică baschet de performanță. A ajuns în această lume datorită mamei sale, Bia Energia, pe care deja v-am prezentat-o. La început i-a fost teamă că nu se va integra în echipă, dar cu timpul această frică a dispărut și a reușit să-și facă din coechipierii săi, adevărați prieteni.

Rutina sa de mișcare cuprinde trei antrenamente săptămânale, care uneori pot avea loc în zile diferite. În ceea ce privește elementele importante pe care le folosește atunci când face mișcare, printre acestea se numără mingea de baschet și echipamentul specific (pantaloni scurți, aflați deasupra genunchilor, tricou sau maieu, șosete lungi și groase, iar în picioare poartă bascheți). De regulă antrenamentele sale au loc împreună cu echipa BC Starters, din care face parte, astfel că acestea se desfășoară în spații special amenajate pentru jocul de baschet. În timpul liber ea continuă să exerseze folosindu-se de propriul coș de baschet, așa că terenul său poate să difere: de la coșul de baschet din curtea casei, la terenurile de sport din cartierele din oraș.

„Cred că e important să fac mișcare deoarece îmi întrețin starea de sănătate, dar eu joc baschet mai ales pentru că îmi face plăcere.” ne povestește ea.