Daniela Manole

Daniela Manole

Daniela Manole este o persoană activă. De regulă aleargă, preferând alergarea trail, iar când nu face acest tip de mișcare, iese cu bicicleta, merge în drumeții pe munte, înoată, merge în sala de alpinism sau iese cu rolele. Dacă optează să facă exerciții în casă, atunci apelează la cardio, kickboxing, exerciții cu greutăți, pilates etc. Fiind artistă ca background, a fost mereu protejată de riscurile fizice pe care un sport i le-ar putea aduce. A devenit o persoană (mai) activă în ultimii 4 ani și cu atât mai mult a decis să se concentreze pe acest aspect în ultimii doi ani, când ora de sport de după serviciu a ajuns ora sa preferată din zi în perioada pandemiei. La început principalul obstacol l-a reprezentat confortul și dificultatea de a-și crea o rutină de mișcare. A reușit să continue fiindcă senzația pe care o rei după un antrenament este ceva ce îi creează o oarece dependență – o stare de bine imbatabilă.

Ceea ce o ajută să aibă o rutină este faptul că s-a integrat de aproximativ an în comunitatea alergatorilor, bicicliștilor și „munțomanilor” din Iași. Faptul că în fiecare zi din săptămână poate să iasă din casă pentru a merge la alergat sau pentru câteva ture de mers cu bicicleta, cu un grup sau altul, o ajută în a-și crea din timp program, mai ales pentru că indiferent de starea sa, va găsi mereu o mare și inimoasă comunitate de oameni, împreună cu care poate să se bucure de mișcare. Muzica ocupă poziția de element principal, care-i vine în ajutor atunci când face mișcare. Preferă să asculte muzică mai ales când aleargă singură, fiindcă reușește să o motiveze în momentele în care ar vrea să renunțe și să-și încheie tura.

„Cred că un stil de viață activ te ajută mai ales din punct de vedere emoțional. Mă simt un cu totul alt om de când am început să fac asta: mai sigură pe mine, mai curajoasă și curioasă, mai temperată și calculată, mai atentă la mediul din jur și la oameni. Am găsit în mine o voce care, atunci când simt că nu mai pot și vreau să renunț, mă încurajează și mă ajută să continui – probabil ceva care mi-a lipsit toată viață și care mă face să mă simt mai puternică și rezilientă în viața de zi cu zi.” consideră Daniela.