Daria Maria Paliciuc

Daria Maria Paliciuc

Paliciuc Daria Maria practică echitația de când avea 9 ani. S-a apropiat de acest sport datorită dragostei mari față de animale. Această atracție față de un sport cu totul nou, dar care să-i permită o conexiune cu animalele în același timp, s-a transformat rapid în dorința de a evolua spre performanță. Din acel moment, pentru Daria a primat sportul, pregătirea fizică și mentală necesară echitației.

Rutina sa de mișcare este una destul de complexă: cuprinde 5 antrenamente pe săptămână, acestea desfășurându-se pe un teren special de dresaj sau într-un manej acoperit. Un aspect important referitor la aceastea este reprezentat de prezența calului, care trebuie menținut în formă exact ca un sportiv. Antrenamentele mai solicitante au în centru perfecționarea elementelor din progresiile de dresaj. Iar atunci când face mișcare, Daria folosește tocă, cizme, mănuși iar la concursuri, pe lângă aceste elemente poartă frac, pantaloni albi și cravată.

Daria ne povestește că „sportul este important pentru o dezvoltare armonioasă și o stare de bine. Pe mine mă motivează progresul, mai ales un rezultat bun, după o muncă perseverentă, precum și pasiunea pentru cai.”.