Marina-Cristina Apopei

Marina-Cristina Apopei

Cristina a îmbrățișat de aproximativ 4 ani alergarea montană pentru că își dorea să îmbine mersul în expediții cu mișcarea. Aleargă aproximativ 50-80 km pe tură cu inima deschisă către munți și către peisajele care i se arată.

Are o rutină pe care o practică exact ca pe un crez personal: își începe dimineața la ora 5:00, maxim 6:00, după care se mobilizează rapid pentru a-și întinde corpul – face puțină yoga și merge la o scurtă alergare înainte de a ajunge la facultate. Între pauzele de la cursuri se strecoară la bazinul de înot, iar drumul spre facultate sau plimbările prin București sunt realizate mai mereu pe bicicletă, pentru a îmbina utilul cu plăcutul. Când vine vorba despre instrumente pe care să le considere importante pentru atunci când face mișcare, Cristinei îi place să ne povestească despre propria minte, care îi este antrenor personal și care o ajută să fie o persoană activă și disciplinată. Motivația și inspirația le regăsește în poveștile persoanelor vârstnice, de la care găsește mereu câte un sfat practic sau câte o poveste asupra căreia poate medita.

Cristina ne povestește că există multe persoane care tind să-și refuleze problemele într-un sport, dar ea preferă să alerge înspre și alături de probleme și să le rezolve. „E foarte fain să te conectezi șase ore cu tine, exact ca în terapie, și să te lupți cu problemele, iar la final de cursă, să le regăsești aranjate și puse în ordine în minte. Ceea ce mă ține în mișcare este dorința de a atinge vârsta de 100 de ani. Poate sună amuzant, dar îmi doresc o cursă la 100 ani de 100km. Chiar dacă pare idealist, eu cred în asta și, cine știe, poate vă voi povesti despre această experiență într-un interviu și atunci!” ne transmite ea.