Arian Notrețu

Arian Notrețu

Rutina de mișcare x Arian Notrețu

Arian Cristian Notrețu este unul dintre cei mai valoroși paraolimpici ai României. Chiar dacă are doar 17 ani, a reușit deja multiple performanțe la nivel mondial, iar viitorul se anunță unul strălucit. Totul a început în urma unei operații în care doctorii i-au recomandat să facă recuperare, iar el a decis că este momentul să se apuce de înot. Această recuperare s-a transformat cu timpul, prin multă muncă, dedicare și pregătire, într-o reală performanță de nivel mondial.

Rutina sa de mișcare cuprinde un prim antrenament, care are mereu loc la ora 8.30 și care ține până la ora 10.15. După acesta Arian merge acasă, unde își face recuperarea necesară pentru cel de al doilea antrenament care începe la ora 14.00 și ține până la 17.00, unde, de data aceasta, include și o sesiune de alergare. Se antrenează într-un bazin olimpic, iar echipamentele variază în funcție de programul pe care antrenorul îl decide. Cert este că echipamentul de înot, precum și hainele adecvate pentru antrenamentul de alergare, nu îi lipsesc niciodată.

Arian este de părere că a face mișcare „este foarte important fiindcă nu numai că este benefic pentru sănătate, ci este și un bun factor social, care-ți oferă încredere în tine – lucru care te ajută în a avea o mai bună comunicare cu alți oameni.”