Mihaela Hogaș

Mihaela Hogaș

Mihaela Hogaș este unul dintre cei mai apreciați sportivi din rândul celor care practică sporturi de iarnă, fiind cea mai rapidă patinatoare din România. Deține deja de câțiva ani recordurile naționale pentru atât pentru patinaj viteză, cât și pe role, la probele de 500, 1000 și 1500 m. A obținut multiple premii internaționale la patinaj viteză, iar în palmaresul rezultatelor sale se numără inclusiv numeroase cupe mondiale under 23, calificări la Jocurile Olimpice de la Bejing și podium la Cupa Europei, etc.

Deși a început acest sport de la o vârstă fragedă, Mihaela a muncit din greu de-a lungul anilor, fiind un sportiv extrem de dedicat. Îi place să facă orice fel de mișcare. Antrenamentele sale sunt foarte diversificate și prin intermediul acestora reușește să facă tot felul de activități: de la urcat pe munte în zilele pe care le consideră mai relexante, până la ciclism, alergare, mers la sala de forță, patinaj pe role, pe gheață, sărituri și multe exerciții specifice patinajului viteză. Chiar dacă la început le-a găsit dificile, acum consideră că este mai mult o plăcere să-și continue seria de antrenamente.’

Atunci când face mișcare utilizează benzi elastice de diferite mărimi, hamuri, extensoare pentru a simula mișcarea de patinaj, etc. În sală se folosește de toată aparatura pe care o are la dispoziție, de la aparatele pentru brațe și picioare, până la cele pentru abdomen, greutăți, banda de alergare și, bineînțeles, bicicleta, care este nelipsită pentru pregătirea unui patinator. Cu toate acestea, cel mai mult îi place pe patine. Sentimentul pe care îl are atunci când se află pe gheață, nu îl regăsește nicăieri altundeva.
Mihaela ne povestește că este „de părere că sportul salvează vieți. Este important atât pentru fizic și pentru sănătate, cât și pentru starea generală de bine și pentru a avea un psihic mai puternic. Pe mine mă motivează tot procesul în sine. Sunt fericită și mă bucur de fiecare dată când reușesc să-mi pun mușchii în mișcare. De asemenea, progresul pe care îl văd în timp, datorită mișcării, mă face să cred că nu aș putea să mă opresc din sport niciodată.”.