Ionuț Cătălin Olteanu

Ionuț Cătălin Olteanu

Încă de când era copil, Ionuț Olteanu urmărea la televizor tot felul de întreceri sportive, mai ales Jocurile Olimpice, unde admira fiecare reușită a sportivilor, mai ales a celor români. Cu toate acestea, adevăratul start către lumea sportului a avut loc în urma unei ore de educație fizică, unde urma să dea mai multe probe, iar una dintre ele era cea de viteză. Profesoara l-a urmărit cu atenție și văzând cum s-a descurcat, i-a propus să participe la un concurs de atletism. Ionuț a acceptat cu mult entuziasm și așa se face că la vârsta de 12 ani participa pentru prima dată la un concurs de atletism, unde a și câștigat toate probele. La sfârșitul zilei, organizatoarea l-a invitat să încerce să se apuce de acest sport la un nivel avansat deoarece îl considera talentat. Ajuns acasă plin de medalii și trofee, i-a spus mamei sale că își dorește să facă în continuare atletism, iar de atunci a continuat să se antreneze zilnic.

Își începe ziua la ora 5:20, pentru ca de la ora 6:30 să fie pregătit pentru antrenamentul său. În prezent este kinetoterapeut într-un spital, așa că încearcă să-și îmbine ambele arii de activitate. În ceea ce privește echipamentul său, acesta constă într-un tricou și o pereche de pantaloni care să fie comode și potrivite pentru atletism și, desigur, o pereche specială de adidași, care au pe partea frontală a tălpii 5-6 cuie, cu scopul de a-l ajuta la forța de impulsie pe sol.

Ionuț consideră că „toți oamenii ar trebui să facă mișcare, indiferent că este de vorba de sportul de performanță sau de cel practicat din plăcere și chiar dacă acesta este practicat într-un cadru organizat sau chiar și singur, acasă. Sportul înseamnă sănătate și doar prin sport ne putem menține un corp sănătos. Prin mișcare reușim să îmbunătățim calitatea vieții deoarece îmbunătățim circulația sângelui, reducem stresul, reducem depresia și anxietatea, îmbunătățim sistemul digestiv și scădem riscul de infarct. Așadar, este important doar să începem să facem mișcare și, cu siguranță, vom observa singuri beneficiile acesteia.”