Teodor Mihai Anghel

Teodor Mihai Anghel

Teodor Anghel face scuba diving din anul 2013, când a obținut primul brevet. La doar doi ani distanță a obținut prima licență de instructor. Această pasiune i-a fost insuflată de către unchiul său, care, o mare parte din acești ani, i-a fost instructor, cel mai bun mentor și partener de scuba diving. El a fost cel care l-a învățat ce înseamnă pentru prima dată scuba diving, cum să practice acest sport și, inclusiv, cum să predea.
Ne povestește faptul că lumea subacvatică este locul unde, odată ce te acomodezi cu echipamentul, toată teama și emoția pe care le simți la suprafață, dispar involuntar. Astfel că echipamentul este unul esențial în ceea ce privește acest sport. Cu toate acestea, liniștea mării adoptă scafandrul și îl familiarizează cu mediul înconjurător, oferindu-i experiențe de neuitat și dorința de a explora din ce în ce mai mult. Să nu uităm că aproximativ 71% din suprafața globului este acoperită de apă.

Rutina sa de mișcare este una ușor neregulată, însă îi face plăcere de fiecare dată să descopere, inclusiv alături de elevii săi, multe locații de scuba în România, dar și din lume, unde poate observa mai bine lumea subacvatică, care este una misterioasă, plină de căluți de mare, epave și multe alte viețuitoare încântătoare.

Teodor ne spune că „de cele mai multe ori când mă scufund totul în jur este diferit, atât vizibilitatea sau vietățile, cât și atmosfera pe care o simți o dată cu liniștea mării. Această stare îmi stârnește o siguranță nemaiîntâlnită la suprafață. Legătura dintre ființa umană și lumea subacvatică este deosebită întrucât fiecare persoană percepe și observă într-un sens neasemuit fiecare detaliu. Viața marină este tot timpul activă, inclusiv noaptea. Scena se schimbă pe măsură ce creaturile de zi se retrag și apar organismele nocturne.”