Antoanela Manac

Antoanela Manac

Antoanela Manac iubește sportul, dar cel mai mult îi place să înoate, să meargă pe bicicletă, să alerge și să schieze. Acum ceva timp practica doar înotul, dar și-a schimbat această pasiune cu triatlonul. A ajuns la triatlon printr-o provocare, care ulterior s-a schimbat într-un obiectiv de mare performanță: calificarea la Jocurile Olimpice.

Deși la început nu înțelegea cum o fată poate să iasă din apă, să se arunce pe bicicletă, iar mai apoi să alerge până la linia de finish, realizând toate aceste probe în mod consecutiv, fără pauză între ele și fără a-și schimba echipamentul de înot; acum totul i se pare floare la ureche. A început să se antreneze pentru triatlonul de performanță în aceeași perioadă în care se pregătea pentru BAC și admiterea la facultate. Cu toate că perioada respectivă era una foarte dificilă și solicitantă, perseverența și ambiția au ajutat-o să găsească drumul spre rutina potrivită, pentru a putea merge în paralel atât cu viața profesională, cât și cu cea sportivă.

Antoanela își stabilește la începutul fiecărei săptămâni un număr total de ore pentru antrenamente și încearcă de la o săptămână alta să-și îmbunătățească și să-și crească activitatea sportivă. Rutina sa cuprinde câte un antrenament zilnic de înot, indiferent dacă este obosită după orele petrecute în spital. Singura zi în care nu merge la înot este duminica, deoarece atunci are antrenamentul de alergare lungă. În rest, printre activitățile sale își strecoară timp și pentru mers la sală, mers cu bicicleta și alergat. Atunci când face mișcare își setează bine antrenamentul în minte și nu se lasă influențată de factorii negativi ce o pot distrage și o pot face să renunțe. În timpul antrenamentelor cu o intensitate mai ușoară, îi place să asculte muzică deoarece o ajută să simtă că timpul trece mai repede, iar anumite melodii îi pot impune chiar și un ritm anume de mișcare.

„Mișcarea îți schimbă viața complet. Atunci când se adună diverse probleme, când psihicul este la pământ, ieși și aleargă 15-20 de minute și vei simți cum te eliberează și vei ajunge să-ți schimbi starea de spirit prin eliberarea endorfinelor de după sport! Consider că orice activitate sportivă îți ajută corpul, mai ales prin punerea sângelui în mișcare.” ne transmite Antoanela.